FLOEM

Floem is gevestigd in het noorden van Nederland. We maken uitgesproken en hop-forward bieren. We vinden kwaliteit en een goede smaak belangrijk, daarom combineren we ervaring, onderzoek en inspiratie om tot goed doordrinkbare bieren te komen die in balans en vol van smaak.

DE BROUWERIJ

MET FLOEM EN IN DE TOEKOMST EEN EIGEN BROUWERIJ/BREWPUB WILLEN WE DE BIERBROUWGESCHIEDENIS VAN APPINGEDAM HERSTELLEN en Appingedam op dat gebied opnieuw op de kaart zetten. Een fysieke brouwerij/brewpub in het centrum van Appingedam is het streven (en droom) om daarmee de cirkel rond te maken. Tot die tijd BRENGEN WE verschillende bieren uit om een markt te creëren EN BROUWEN WIJ ONZE BIEREN VOOR DE COMMERCIËLE MARKT BIJ BAXBIER IN GRONINGEN.

KLEINSCHALIGE BROUWERIJ EN PROEFLOKAAL

IN ONZE PROEFLOKAAL KOMEN NIEUWE RECEPTUREN TOT STAND EN KUNNEN de NIEUWE BIEREN WORDEN ONTDEKT. HET PROEFLOKAAL MAAKT ONDERDEEL UIT VAN BLUI BOUTIQUE BAR.

BIERPROEVERIJEN

SAMEN MET BLUI ORGANISEERT FLOEM BIERPROEVERIJEN OP INSCHRIJVING. Kijk VOOR HET ARRANGEMENT EN DE MOGELIJKHEDEN OP WWW.BLUI.NL.

APPINGEDAM

DE FLOEM – APPINGEDAM WAS DE HOOFDSTAD VAN DE OMMELANDEN FIVELINGO. HET IS TOT OP HEDEN, SAMEN MET DE STAD GRONINGEN, ÉÉN VAN DE TWEE PLAATSEN MET HISTORISCHE STADSRECHTEN IN DE PROVINCIE. DANKZIJ DE GUNSTIGE LIGGING AAN DE RIVIER (DRINKWATERVIJVER) DE FLOEM EN HET SCHONE WATER, KENT APPINGEDAM EEN RIJKE GESCHIEDENIS OP HET GEBIED VAN BIERBROUWEN. DOOR DE FLOEM HADDEN DE DAMSTERS HUN EIGEN DRINKWATER EN WAS HET WATER UIT DE FLOEM VEEL BETER GESCHIKT VOOR HET BROUWEN VAN BIER.

APPINGEDAM ALS BASIS VOOR HET VERHAAL VAN FLOEM. APPINGEDAM IS NAAST GRONINGEN DE ENIGE STAD IN DE PROVINCIE VAN MIDDELEEUWSE OORSPRONG. DE MIDDELEEUWEN WAS VOOR APPINGEDAM EEN ZEER BELANGRIJKE PERIODE WAARIN APPINGEDAM ZOWEL ECONOMISCH ALS JURIDISCH EN BESTUURLIJK EEN CENTRUMFUNCTIE HAD. ER ONTSTONDEN MEERDERE BIERBROUWERIJEN, WAARONDER AAN RIVIER DE FLOEM.

"DOOR HET SCHONE WATER VAN RIVIER DE FLOEM HADDEN DE DAMSTERS HUN EIGEN DRINKWATER EN WAS DIT ROND 1400 DE PLAATS BIJ UITSTEK VOOR BIERBROUWERIJEN."