Skip to content

FLOEMBIER WIL MET DE BROUWERIJ DE BIERBROUWGESCHIEDENIS VAN APPINGEDAM HERSTELLEN.

Floembier is gevestigd in het noorden van Nederland. We maken uitgesproken en hop-forward bieren. Omdat we kwaliteit en een goede smaak belangrijk vinden brouwen wij onze bieren alleen bij de aller beste brouwerijen. We combineren onderzoek en inspiratie om tot goed doordrinkbare bieren te komen die vol van smaak en in balans zijn.

Wij vieren de overvloed van plezier in elk bier en verhaal dat wij delen. Floembier wil met de brouwerij de bierbrouwgeschiedenis van Appingedam herstellen en Appingedam op dat gebied opnieuw op de kaart zetten. Een fysieke brouwerij/brewpub in het centrum van Appingedam is het streven (en droom) om daarmee de cirkel rond te maken. Tot die tijd brengt Floembier verschillende bieren uit om een markt te creëren. 

"DOOR HET SCHONE WATER VAN RIVIER DE FLOEM HADDEN DE DAMSTERS HUN EIGEN DRINKWATER EN WAS DIT ROND 1400 DE PLAATS BIJ UITSTEK VOOR BIERBROUWERIJEN."

APPINGEDAM

DE FLOEM – Appingedam was de hoofdstad van de Ommelanden Fivelingo. Het is tot op heden, samen met de stad Groningen, één van de twee plaatsen met historische stadsrechten in de provincie. Dankzij de gunstige ligging aan de rivier (drinkwatervijver) de Floem en het schone water, kent Appingedam een rijke geschiedenis op het gebied van bierbrouwen. Door de Floem hadden de Damsters hun eigen drinkwater en was het water uit de Floem veel beter geschikt voor het brouwen van bier.

Appingedam als basis voor het verhaal van Floembier. Appingedam is naast Groningen de enige stad in de provincie van middeleeuwse oorsprong. De middeleeuwen was voor Appingedam een zeer belangrijke periode waarin Appingedam zowel economisch als juridisch en bestuurlijk een centrumfunctie had. Er ontstonden meerdere bierbrouwerijen, waaronder aan rivier de Floem.